Avslutningssamtal
– vikten av snygga avslut

 

Alla som slutar på sitt jobb sitter inne på värdefull information om organisationen de lämnar. Vad säger de om ert företag?  Den information kan hjälpa er att ta ert företag till nästa nivǻ. Genom att ta tillvara på den informationen skapar ni en arbetsplats där de vassaste talangerna vill jobba och dina nuvarande stjärnor stannar, 

Jag kan hjälpa er med att hålla avslutningssamtal eller exitintervjuer.

Genom att anlita mig som utomstående konsult får ni fram den informationen som annars kan vara känslig att dela med sig till någon internt på företaget. En anställd som ska sluta och vill lämna känslig information kommer inte göra det om det finns en risk att den kommer fram till den det berör och därmed bränna eventuella broar. 

Ett avslutningssamtal bidrar även till att den som avslutar sin anställning känner sig sedd och lyssnad på som en sista åtgärd. Det är en ovärderlig tillgång för ert arbetsgivarvarumärke.

Jag säkerställer att de som lämnar gör det med en bra känsla och kan fungera som ambassadörer för ert företag. Och jag ser till att ni får den information som är relevant och intressant för er med tydliga förändringspunkter ni kan jobba med. 

Fördelar

  • Du sparar värdefull tid.
  • Konkreta förslag på förändringsåtgärder.
  • Extern part ger objektivitet och möjliggör ärligare samtal.
  • Du vårdar ditt företags varumärke.
  • Mer engagerade medarbetare ökar lönsamheten. 

Kontakta mig  för ett upplägg som är skräddarsytt efter era behov och förutsättningar. [email protected]