Katt

nordwood-themes-jt7z4CPEjEI-unsplash.jpg

Mot drömjobbet
- aktuella rekryteringar

seg-logo.png

Hållbarhetsansvarig till Sveriges Elgrossister

Vill du ha chansen att  bidra till omställningen mot ett mer hållbart samhälle? Vill du vara en central person inom bygg och installationsbranschen och få möjlighet att påverka på riktigt och göra skillnad för hur SEG jobbar med hållbarhet. Gillar du utveckling, hållbarhets- och miljöfrågor?

 

Då är detta ditt nästa jobb!

 

Din roll  

Du kommer vara ansvarig för stärka SEG hållbarhetsprofil och fortsatta utveckling inom hållbarhetsområdet samt leda SEG´s referensgrupp för miljö- och hållbarhetsarbete och fånga upp medlemsföretagens behov.

 

I rollen ingår det att bedriva omvärldsbevakning tex genom att gå på seminarium, läsa relevanta artiklar och andra sätt som gör att du håller dig uppdaterad. 

 

Du kommer ha regelbunden kontakt med medlemsföretagen och leverantörerna. Du bokar in möten med dem och besöker dem digitalt eller på plats. Du agerar bollplank åt leverantörerna för att stötta dem i arbetet när det kommer till bland annat hållbarhet. 

 

Du hjälper leverantörerna att svara på praktiska frågor om hur databasen fungerar och stötta dem i användandet av den. 


 

Är du den vi söker? 

Är du en engagerad och strukturerad person med ett genuint intresse för miljö och att hjälpa människor fatta rätt beslut? 

Vi lägger stor vikt vid personlighet och ett intresse för den här typen av frågor. Vi tror också att du har: 

Kännedom om byggbranschen, energibranschen, el- och elektronikbranschen eller dylikt för att vara bekant med begreppen.

 

Erfarenhet från grossistverksamhet, elektronikprodukter eller produktdatahantering är meriterande.

 

Du ska kunna prata med människor på alla nivåer. Du kan träffa allt från VD, hållbarhetschef, produktchef eller produktadministratör i både stora och små företag. 

 

Du trivs med att arbeta självständigt samt med möjlighet att själv forma din roll.

 

Krav

Behärska Officepaketet

B-körkort

Flytande kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

 

Omfattning

Heltid- resor förekommer med i snitt en natt i veckan där man är borta för att träffa leverantörer. 

 

Plats

Stockholm/mälardalen. Man behöver vara på kontoret 1-2 dagar i veckan. Övrig tid jobbar man platsoberoende. Stationeringsort Stockholm. Kontoret är placerat på Ringvägen 100, Skanstull.

 

Om SEG

Sveriges Elgrossister, SEG, är en branschorganisation vars uppgift är att först och främst tillhandahålla en infrastruktur för produktdata samt stötta, utbilda och informera medlemsföretag och medlemsföretagens leverantörer. SEG har fem medlemsföretag: Ahlsell, Elektroskandia, Onninen, Rexel och Solar. Elgrossisternas viktigaste kundgrupper är elinstallatörer, industri och offentlig sektor.

 

Ansök 

Intervjuer och urval sker löpande så skicka in din ansökan så fort som möjligt. Din ansökan ska innehålla cv + brev. I brevet får du gärna svara på vad som lockar dig med den här tjänsten och varför du tror du är rätt kandidat.
För mer information, kontakta Susanne Adawi på

susanne@adawi.se eller 073-633 29 90

Övrig information

Start: enligt överenskommelse. 

Omfattning: heltid, tillsvidare