Vet du vad dina fd anställda säger om dig? 

Offboarding handlar om att se till att medarbetare som lämnar er organisation får ett bra avslut. Ingen känner till ert företag så bra som den som varit en del av det. De känner till vad som fungerar bra och vilka förbättringsområden ni har. Genom att ha en genomarbetad offboardingsplan ser ni till att ni får tillgång till den värdefulla informationen.  Vad säger de om ert företag? Den informationen kan hjälpa er att ta ert företag till nästa nivå. Genom att ta tillvara på den informationen får ni förutsättningarna för att skapa en arbetsplats där människor vill jobba och dina nuvarande anställda stannar och presterar.

Vi kan hjälpa er med att hålla avslutningssamtal och se till att  ni har en välfungerade offboardingprocess. 

Genom att anlita en utomstående konsult ökar ni chansen få fram den informationen som annars kan vara känslig att dela med sig till någon internt på företaget. En anställd som ska sluta och vill lämna känslig information kommer inte göra det om det finns en risk att den kommer fram till den det berör och därmed bränna eventuella broar. 

Ett avslutningssamtal bidrar även till att den som avslutar sin anställning känner sig sedd och hörd på. Det ger er insikter som är svåra att få på andra sätt och ger er verktyg att jobba med ert arbetsgivarvarumärke.

Vi säkerställer att de som lämnar gör det med en bra känsla och kan fungera som ambassadörer för ert företag. Och vi ser till att ni får den information som är relevant och intressant för er med tydliga föbättringspunkter ni kan jobba med. 

Fördelar

  • Du sparar värdefull tid.

  • Konkreta förslag på förbättringsåtgärder.

  • Extern part ger objektivitet och möjliggör ärligare samtal.

  • Du vårdar ditt företags varumärke. 

  • Ambassadörer som talar gott om företaget.

Kontakta oss för att diskutera ett upplägg som passar era behov och förutsättningar. 

jazmin-quaynor-8ioenvmof-I-unsplash.jpg

Offboarding