top of page

Erik Forss-Andrée tipsar – så lyckas du få ditt företag att växa!Många av våra kunder är företagsledare som driver lite mindre företag på tillväxtresa. Just i den fasen när verksamheten börjar få växtvärk är inte alltid så lätt att hänga med som ledare. Dagen har ju trots allt bara 24 timmar och du själv bara två armar. Vi satte oss ner med Erik Forss-Andrée, vår medgrundare, grundare för GoMonday och expert på att hjälpa ledare att driva företag framgångsrikt.


Hej Erik, vad ska man som ledare tänka på när företaget börjar expandera?

- Det är mycket som händer just i den fasen. Både med bolaget och med dig. Det är inte bara en fråga om att anställa, vilket är spännande nog i sig. Du behöver också släppa saker du själv har gjort.


Du menar att man inte vill bli en sån där kontrollerande chef som styr allt i minsta detalj?

- Exakt! Fast du kan ju inte heller bara släppa saker helt fria. Och även om du har varit chef i ett tidigare sammanhang är det annorlunda när det är ditt eget bolag.


Vad kan man då göra för att bli en bra ledare för sitt eget bolag?

- Jag skulle säga att inte fastna i att tänka och planera, men skippa det inte helt. Skriv ner något om hur du tänker dig att växa och vilka personer som behövs och vilken typ av ledare du själv vill vara. 

Här är Eriks tre konkreta tips på hur du gör för att få ditt företag att växa:


1. Ställ dig frågan varför företaget startades. Vad var det du ville med företaget från början? Förtydliga det för dig själv. Är det inte du som är ägare får du ställa frågan till hen och be hen förtydliga.


2. Skriv en snabbguide med tre viktiga frågor: hur ska det vara att jobba hos er? Vilket ledarskap ska ni ha? Vad är viktigt hos kandidaterna ni söker?


3. Ta hjälp! Hitta någon du kan bolla med! Det är dags att växa när du inte längre hinner med eller din kunskap inte räcker till.


 


39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page