top of page

Varför är du så speciell?

Jag hittade ett gym som jag längtade efter att gå till. Ägaren, som också var min tränare, var grym på att peppa mig och se till så att jag kände mig så där skönt utmattad i varje muskel i kroppen. Jag kände mig verkligen sedd.


Snart upptäckte jag att det var fler än jag som gillade att gå dit. Jag får nog ta åt mig lite av äran för det. Alla jag träffade på fick höra mig berätta om hur fantastiskt jag tyckte det var att träna där, att jag blev starkare och starkare.


Tiden gick. Gymmet fylldes allt mer med besökare och ägaren fick mer och mer att göra. En annan tränare anställdes som inte alls hade det där engagemanget för min utveckling. Det jag älskat med det där stället från början fanns inte där längre. Ursäkterna att inte gå och träna växte tills jag slutade träna helt och hållet.


Det är lätt att det blir så här när det lilla företaget med den personliga servicen växer och anställer. Plötsligt känner inte kunderna igen sig och det som de fastnade för hos dig finns kanske inte kvar längre.

Är svaret att aldrig anställa? Att alltid ha kvar ett finger med i allt som görs och bli en mardrömschef som detaljstyr allt? Självklart inte!

Låt ditt företag växa samtidigt som ni behåller er unika kultur - här kommer tre tips:


1. Hitta er unika företagskultur Se till att håll kvar i kärnan av det som var er verksamhet från början. Få ner vad ni står för - den känsla ni vill förmedla när era medarbetare och kunder kliver innanför dörren hos er.


2. Se till att den genomsyrar allt ni gör

Hela ditt företag ska leva och andas er företagskultur. Dina medarbetare ska veta hur de ska agera och varför. Dina kunder ska känna den när de är i kontakt med er. 3. Mena det ni säger

Undvik att rama in klyschiga budskap på väggen. Se till så att all kommunikation känns äkta och hjälper till att förstärka er företagskultur.Väx och behåll er unika kultur!38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page